Om os

Vi tror på, at alle har noget at bidrage med!

I Sonja vil vi det gode – både når det gælder vores menukort og vores gæster.

Men vi vil meget mere end det…

Bag disken er vi caféen, der har plads til mennesker, som har svært ved at være eller komme ind på arbejdsmarkedet. Vi ved, at alle har noget at bidrage med og derfor er trædestenen troen på ressourcen, godt madhåndværk og hjerterum.

Vores medarbejdere er en unik blanding af få fastansatte, heriblandt 5 i fleksjob, 10-15 virksomhedspraktikanter og en stor gruppe frivillige, som gør et stort arbejde for at få vores særlige arbejdsfællesskab til at fungere.

Vores køkken er god hjemmelavet mad med respekt for godt madhåndværk, sæsonens friske råvarer og den gode smag. Hos os finder du klassiske retter, der er tvistet i en grøn og bæredygtig retning. Morgenbollen er koldhævet og økologisk, smørrebrødet altid med et grønt islæt og chokoladekagen er vegansk. Altså, der er noget for enhver smag.

Mød Kira… ansat i fleksjob i Café Sonja

Da jeg startede i Café Sonja for snart 7 år siden havde jeg angst og meget lavt selvværd. Jeg havde været gennem et længere sygdomsforløb med alvorlig stress, angst og depression. Jeg havde arbejdet som pædagog.

Ved hjælp fra en sød sagsbehandler fik jeg mod til at søge praktik i Café Sonja. Jeg mærkede, at stedets leder og mennesker havde hjerterum og rummelighed. Jeg kunne mærke, at her var der plads til mig, at det var en ny chance for mig til at vokse.


Lederen, kokken og salgsmedarbejderen i caféen tog mig under deres vinger. Hjalp mig, troede på mig og langsomt fik jeg mit eget værd tilbage. Dag for dag voksede jeg en lille smule, turde mere og gjorde mere. I starten stod jeg og gemte mig i hjørnet af køkkenet. Jeg fik angst ved tanken om, at gøre tingene forkert, men kollegaerne kunne se, at jeg kunne mere, end jeg selv troede.

 

Pludselig en dag stod jeg så i caféen og anrettede tallerkner, preppede ting og senere stod jeg i kassen og ekspederede. Langsomt fandt jeg ud af, at her i caféen havde jeg nogle evner i en retning, jeg aldrig havde troet.

Jeg blev ansat i fleksjob og i dag ca. 7 år efter er jeg stadig i caféen… ekspederer, serverer og laver alverdens kaffer og elsker mit arbejde.

Tak fordi I troede på mig.