Om os

Vi tror på, at alle har noget at bidrage med!

I Sonja vil vi det gode – både når det gælder vores menukort og vores gæster.

Men vi vil meget mere end det…

Bag disken er vi caféen, der har plads til mennesker, som har svært ved at være eller komme ind på arbejdsmarkedet. Vi ved, at alle har noget at bidrage med og derfor er trædestenen troen på ressourcen, godt madhåndværk og hjerterum.

Vores medarbejdere er en unik blanding af få fastansatte, heriblandt 5 i fleksjob, 10-15 virksomhedspraktikanter og en stor gruppe frivillige, som gør et stort arbejde for at få vores særlige arbejdsfællesskab til at fungere.

Vores køkken er god hjemmelavet mad med respekt for godt madhåndværk, sæsonens friske råvarer og den gode smag. Hos os finder du klassiske retter, der er tvistet i en grøn og bæredygtig retning. Morgenbollen er koldhævet og økologisk, smørrebrødet altid med et grønt islæt og chokoladekagen er vegansk. Altså, der er noget for enhver smag.

 

Mød Maj Britt – tidligere ansat i fleksjob i Café Sonja

Maj Britt har arbejdet hele sit liv, b. la i en skobutik, med antikviteter og som cafébestyrer. Maj Britt fik slidgigt i begge hofter og har derfor fået to nye. Da Maj Britt startede i virksomhedspraktik i Café Sonja i 2010 stod det klart, at Maj Britt også led af hukommelsesbesvær. Dette er i dag diagnosticeret som demens. Maj Britt var ansat i flexjob 20 timer pr. uge. Maj Britt stoppede i foråret 2018 og søger nu førtidspension. Det blev til 6 gode år i Sonja.

 

”Da jeg var 38 år blev jeg spurgt, om jeg ville gå på pension. Jeg blev faktisk forarget, bare fordi” jeg har fået en ny hofte og ikke kan løbe efter bussen, betyder det ikke jeg ik kan arbejde. Café Sonja gave mig en chance til. Min demens er blevet bedre ved at være her. Jeg bliver stimuleret og udfordret ved at have noget at stå op til”

 

 

Hos os skal alle ikke kunne det samme, men alle skal blive bedre til det de kan. Vi er gode til at tilpasse opgaven, så den passer netop til den person, der er i praktik hos os.

Kort sagt er vi er vi et rigtigt godt bud på en rummelig arbejdsplads hvor al avance går til vores arbejde med at give en meningsfuld hverdag og opkvalificere socialt udsatte

Det er altid rart at have besøg af mange dejlige kunder. Når du køber din kaffe, din frokost, maden til din fest er du med til at støtte en rummelig arbejdsplads.

Dit køb hjælper andre på vej.